Majetkové dane - Vavrová, Katarína, 1960-
Daňový systém SR je ovplyvnený harmonizáciou v rámci EÚ a OECD. V oblasti majetkových daní sa zachováva značná samostatnosť členských štátov EÚ. Majetkové dane v daňovom systéme SR sú: daň z nehnuteľností, daň z prevodu a prechodu nehnuteľností, daň z pozemkov, daň zo stavieb, daň z bytov, cestná daň. Daňové systémy vybraných krajín západnej Európy. Daňové systémy vo vybraných transformujúcich sa ekonomikách.