Úroková politika komerčných bánk na Slovensku - Fabová, Ľudmila
Medzi najdôležitejšie nástroje riadenia komerčných bánk patrí úrok, ako cena za poskytnutie kapitálu, resp. úroková sadzba, ktorá ho ovplyvňuje. Výšku úrokov ovplyvňuje: situácia na peňažnom trhu, opatrenia menovej politiky centrálnej banky, ktorá zmenou úrokových sadzieb ovplyvňuje ponuku peňazí v ekonomike, riziko bankových operácií. Priemerné klientské úrokové sadzby komerčných bánk. Priemerné úrokové sadzby zo stavu krátkodobých úverov a z ročných vkladov v SR.