Změny ve vojenství a vyzbrojování v euroatlantickém prostoru - Fučík, Josef
Boj s terorizmom a s tým súvisiaca potreba transformácie armád. Revolúcia vo vojenstve označovaná ako RMA (Revolution in military affairs)- americké a európske uplatnenie. Využitie jednotnej informačnej siete. Proces transformácie a uplatňovanie princípov RMA v európskych armádach. Priemyselná integrácia v zbrojných systémoch. Situácia v českom zbrojárskom priemysle.