Burzián, ekonóm, vedec - David Ricardo - Poliak, Ján
Filozofia a činnosť burzového makléra a ekonóma D. Ricarda. Modernizátor Smithovej politickej ekonómie. "Zásady politickej ekonómie a zdanenia" -prevratné dielo ekonomických dejín. Objaviteľ zákona komparatívnych výhod. Teória pozemkovej renty. Diskutovaná teória hodnoty. Postoj D. Ricarda k daniam.