Význam univerzit a vysokých škol pro regiony - Šturzová, Jana
Hlavné funkcie, ktoré plnia univerzity a vysoké školy ako strediská vzdelanosti v regiónoch Českej republiky. Jihočeská univerzita v Českých Budejoviciach. Západočeská univerzita v Plzni. Uplatnenie absolventov na trhu práce. Spolupráca s regiónom. Výskumná a projektová činnosť zameraná na región. Programy celoživotného vzdelávania. Kultúrnospoločenské aktivity