Prečo je insider trading problém? - Fuchs, Kamil
V tranzitívnych ekonomikách (SR,ČR) bol v začiatočných fázach transformácie priestor na neetické až nelegálne finančné praktiky s negatívnymi dôsledkami na kapitálový trh. Transakcie a zmluvy, pri ktorých sa využili, resp. zneužili informácie nedostupné ostatným subjektom sa označujú ako insider trading (insider obchodovanie). Rozlíšenie pojmov insider trading a informed trading (lepšie využitie verejne dostupných informácií). Príklad povinného otvárania podielových fondov v ČR. Rozpoznanie a dokázanie insider tradingu.