Systém miestnych daní a poplatkov - Žárska, Elena, 1955-
Zmeny financovania samospráv prinesú zvýšenie príjmov rozpočtov obcí. Dôležitou finančnou kategóriou sú miestne dane, teda dane vyberané obcou. Dane vyberané obcou zahŕňajú daň z nehnuteľností a miestne poplatky. Obce rozhodujú o ich použití. Zrušenie niektorých poplatkov. Nový model financovania. Kontrola občanmi.