Myron S. Scholes - Šestáková, Monika
Nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1997, za originálny teoretický prínos v oblasti určovania cien derivátov. Vo finančnom svete sa stal známym ako spoluautor (spolu s Fischerom Blackom) vzorca na určovanie cien opcií - Blackov-Scholesov model oceňovania akcií. Možnosti uplatnenia modelu. Najdôležitejšie publikácie M.S. Scholesa.