Systémový přístup k řízení organizací - Truneček, Jan
Tri prístupy vedúcich pracovníkov k riadeniu organizácie :1. intuitívne riadenie, 2. substančný spôsob myslenia, 3.systémový prístup. Systémové myslenie ako komplexné chápanie javov a vnútorných a vonkajších súvislostí. Systémové modely riadenia organizácie . Úloha vnútorného auditu.