Slovensko na európsky výskum dopláca - Gáková, Zuzana
Osud slovenskej účasti v európskych výskumných programoch. V podstate Slovensko na európsky výskum dopláca - na podporu Rámcového programu vedy EÚ prispieva viac ako na svoj výskum od EÚ dostáva. Prednosť majú veľké, finančne náročné, integrované projekty, na ktoré Slovensko nemá financie. Slabá spolupráca slovenského biznisu a výskumníkov.