Dôchodková reforma v Slovenskej republike koncepcia dôchodkovej reformy na Slovensku a základné východiská - Fusek, Roman
V roku 2003 schválila vláda SR návrh koncepcie reformy dôchodkového zabezpečenia. Základné právne predpisy dôchodkovej reformy. Kapitalizačný dôchodkový systém v Čile. Charakter slovenského druhého piliera: osobný rozsah druhého piliera, odvody na starobné dôchodkové sporenie, dôchodkové správcovské spoločnosti a dôchodkové fondy, dávky starobného dôchodkového sporenia a dedenie, sprostredkovatelia starobného dôchodkového sporenia, dohľad nad celým systémom - Úrad pre finančný trh.