Novela zákona o kolektívnom vyjednávaní - Buchtová, Mária
Prijatie zákona č. 585/2004 Z.z., ktorým sa dopĺňa zákon č. 575/2001 Z.z. o organizácii činnosti vlády a organizácií ústrednej štátnej správy v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov - zákona č. 2/1991 Zb., o kolektívnom vyjednávaní v znení neskorších predpisov. Cieľom novej právnej úpravy je zriadiť Radu hospodárskeho partnerstva a sociálneho partnerstva SR ako stály poradný orgán vlády v oblasti hospodárskeho partnerstva a sociálneho partnerstva, ktorá bude pôsobiť na celoštátnej úrovni. Rada hospodárskeho a sociálneho partnerstva - právne postavenie. Štyri dohody ako výsledok rokovaní európskych sociálnych partnerov na úrovni EÚ. Väzba medzi európskym sociálnym dialógom a sociálnym dialógom na národnej úrovni. Novela zákona o kolektívnom vyjednávaní doplnila právny inštitút rozširovania záväznosti kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa.