Požiadavky podnikovej praxe na absolventov technických univerzít - Borovský, Alexander
Univerzity vo vzťahu k podnikom vytvárajú inovačný potenciál a to generovaním poznatkov a ich využitím pri rozvoji technológií, výrobkov a služieb. Prispôsobovanie vzdelávania a odbornej prípravy. Proces kvalifikácie a podniková prax. Tvorba programov výchovnovzdelávacej činnosti. Potreba diverzifikácie vzdelávania z hľadiska trvania štúdia a jeho obsahu. Spolupráca univerzít s podnikovou praxou.