Tvorivé modelovanie prichádzajúcej budúcnosti - Tuma, Miroslav
Vplyv vedeckotechnického pokroku na cyklický vývoj ekonomiky. Vysoké tempo napredovania rozvoja vedy, techniky a technológií. Metodické prístupy k formulácii predstáv o úspešnosti podniku. Budúcnosť Európy - transformácia na konkurencieschopnú a dynamickú oblasť. Technologické predvídanie (Technology Foresight). Inovácie ako kľúčové stimuly hospodárskeho rastu (vedeckotechnické parky, technologické inkubátory, centrá transferu technológií). Realizácia hospodárskych zmien. Negatívne vplyvy konfliktov v medziľudských vzťahoch. Úloha vedúcich. Motorika vysokej výkonnosti vynikajúcich zamestnancov.