Perspektívu má kombinovaná doprava - Voleský, Karel
Vstupom do únie výrazne vzrastie obchodná výmena medzi Poľskom a Slovenskom. Severná štátna hranica SR je historicky najstabilnejšia. Tvoria ju zväčša ťažko priechodné horské masívy a zalesnené oblasti. Aktuálny pohľad na stav prihraničnej dopravy medzi Slovenskom a Poľskom. Súčasný stav. Rozvoj regiónu. Železničné priechody. Kombinovaná doprava.