Odišli zálohy do dejín? - Brezovský, Jozef
Základná odpadová legislatíva SR - zákon o odpadoch č. 223/2001 Z.z., zákon o obaloch č. 529/2002 Z.z. Európa nesúhlasí s nemeckým systémom. Otázky okolo zberu, separovania a následného spracovania PET fliaš neutíchajú. PET fľaše tvoria len 2 percentá odpadov z obalov. Potreba vzdelávania obyvateľov. Myšlienka zálohovania zostala len myšlienkou, stále má však svojich zástancov.