Jedna lastovička leto ešte nerobí - Šimna, Ľubomír
Prvé regionálne železnice zatiaľ prežívajú len s veľkými problémami. Regionálne železnice vo svete sú známym pojmom. Slúžia v odľahlých lokalitách, kde prepravujú predovšetkým miestnych obyvateľov a popritom aj tovar. Neraz slúžili ako atrakcia danej oblasti v cestovnom ruchu. Riaditeľ akciovej spoločnosti Bratislavská regionálna koľajová spoločnosť (BRKS) je presvedčený o perspektíve regionálnych železníc. Monopol štátnych železníc.