Hranice možností Parížskeho klubu - Pressburg, Adrian Peter
Prekonávanie následkov prírodnej pohromy v juhovýchodnej Ázii. Zadlženosť postihnutých krajín a podiel výšky dlhu na HDP. Parížsky klub veriteľských krajín (veriteľom i dlžníkom je štát) - 1 rok moratória na splácanie dlhov. Vzťahy k súkromným veriteľom zastrešené Londýskym klubom veriteľských bánk. Východisko zo zadlženosti - transformácia a plnšie zapojenie sa do svetovej ekonomiky. Zmysluplnosť oddlžovania. Potrebné náklady na obnovu zemetrasením zničených oblastí.