Role zahraničních bank z pohledu studií mezinárodní a přeshraniční aktivity bankovních skupin působících v ČR - Machala, Karel
Cezhraničné aktivity bankových skupín v ČR. Podnikanie bánk v zahraničí. Liberalizačný proces, ktorého cieľom býva podporiť konkurenčné prostredie, pritiahnuť znalostný kapitál, či rekapitalizovať problematický sektor. Dopady vstupu zahraničných bánk na trh. Zahraničné banky a úverovanie malého a stredného podnikania. Zahraničné banky v strednej Európe.