Rovnovážny reálny výmenný kurz slovenskej koruny - Zeman, Juraj
Na určenie strednodobého výhľadu rovnovážneho efektívneho kurzu slovenskej koruny na báze PPI bola použitá behaviorálna metóda (BEER) spočívajúca v nájdení dlhodobého vzťahu medzi reálnym výmenným kurzom a ostatnými ekonomickými veličinami. Použitím vhodných ekonometrických metód boli vyselektované 3 modely. Modely možno použiť na hrubý odhad vývoja rovnovážneho reálneho výmenného kurzu.