Použitie zhlukovej analýzy pri segmentácii trhu - Vokounová, Dana, 1962-
Segmentácia trhu ako proces rozdelenia heterogénneho trhu. Segmentačné premenné a deskriptory. Zhluková analýza - metóda viacrozmernej analýzy. Meranie podobnosti objektov a pravidlá ich zaraďovania do zhlukov. Príklad segmentácie trhu z hľadiska trávenia voľného času.