Zmätky v pojmoch - Štensová, Martina
Obchodná sieť vo všetkých hospodársky vyspelých krajinách je charakteristická mnohorakosťou foriem a početnosťou názvov, ktoré sa často prekrývajú a nie vždy vystihujú podstatu obchodnej jednotky. Zmätky v pojmoch hala a tržnica.Vysvetlenie pojmov podľa odborných slovníkov. Pojem hala je chápaná v rámci stavebnej terminológie. Tržnica má jednoznačne charakter obchodný.