Dusená alebo varená? Podpora výroby ryže a obchodovania s ňou - Petró-Turza, Martha
Biologická hodnota ryže a jej produkcia vo svete. Najväčší producent a zároveň aj konzument ryže - Ázia. Medzinárodné normy na ryžu vypracované ISO/TC 34 Potravinárske výrobky a subkomisiou SC 4 Obilniny a strukoviny. Normy určujúce metódy stanovenia nečistôt, fyzikálnych a chemických vlastností obilnín, odporúčania na skladovanie a metódy odberu vzoriek.