Vesmírny výskum a súkromný kapitál - Kirkegaard, Jacob Funk
Transatlantická vesmírna spolupráca. Družicový navigačný systém Galileo - príklad spojenia verejných a súkromných zdrojov pri financovaní projektov na využívanie kozmu so značným stupňom medzinárodnej kooperácie. V dokumente Európskej komisie "Európska vesmírna politika" chýba zmienka o možnej iniciatíve súkromného sektora vo vesmírnom výskume. Prienik súkromného sektora do vesmírnych projektov.