Aplikácia parity kúpnej sily prostredníctvom indexu Big Mac - Szovics, Peter
Významná úloha parity kúpnej sily ako teoretickej podmienky medzinárodného stanovenia cien. Testovanie parity kúpnej sily prostredníctvom údajov o cenách hamburgera Big Mac. Zákon jednej ceny. Absolútna verzia parity kúpnej sily, relatívna verzia parity kúpnej sily a ich testovanie (regresná analýza). Možné príčiny neplatnosti parity kúpnej sily: prekážky súvisiace s medzinárodným obchodom, neobchodovateľné tovary, tvorba cien na trhu.