Systémy manažérstva bezpečnosti potravín - Petró-Turza, Martha
Nárast ochorení spôsobených kontaminovanými potravinami.Najčastejšie sa vyskytujúce infekcie v rozvojových krajinách.Zdroje kontaminácie - nehygienická pitná voda, geneticky modifikované potraviny, nevhodné výrobné procesy. Vytváranie účinných systémov kontroly a ich harmonizácia na medzinárodnej úrovni. Požiadavka na normu týkajúcu sa bezpečnosti potravín.