Najpodnikavejší v únii sú Portugalci, najopatrnejší Fíni
Prieskum Eurobarometra ukázal, že Európania sú pri podnikaní v spojení s rizikom opatrnejší ako Američania. Rozdiely oproti USA a vnútri únie. Faktory ovplyvňujúce rozhodnutie podnikať. Hlavné príčiny neochoty založiť si vlastnú firmu.