Technické predpisy na riešenie problematiky obalov z hľadiska znižovania ich negatívnych vplyvov na životné prostredie - Pridavková, Magdaléna
Preberanie európskeho práva v oblasti odpadov - jedna z hlavných priorít Slovenska v rámci asociačného procesu.Odpadové hospodárstvo v systéme starostlivosti o životné prostredie. Požiadavky na vlastnosti obalov a recyklácie odpadov z obalov ošetrené zákonmi a nariadeniami vlády SR. Zosúladenie predpisov so smernicou Európskeho spoločenstva č. 94/62/ES. Európske technické normy týkajúce sa problematiky obalov a odpadov z obalov.