Česko-Slovensko na svetovej výstave v New Yorku roku 1939 - Michálek, Slavomír
Prvá štúdia o prezentácii Československa na Svetovej výstave v New Yorku roku 1939 v kontexte sociálnych, politických, ekonomických a kultúrnych podmienok tých čias. Príprava a organizácia výstavy. Ekonomické aspekty účasti na Svetovej výstave. Vplyv politických pomerov v Európe na vybudovanie a prezentáciu československej expozície.