Kvalita života a možnosti jej konceptualizácie v kontexte vzdelávania dospelých - Čornaničová, Rozália
Pojem kvalita života a jeho chrakteristika. Životná úroveň a kvalita života. Individuálna kvalita života. Termín životný štýl, ako forma ľudských vzťahov, konania, vedomia a vecného prostredia. Aplikačné (medicínske a sociálno-intervenčné) koncepty kvality života. Syntetizujúce modely kvality života (prakticistické a teoretické). Základné oblasti kvality života podľa WHO (Svetová zdravotnícka organizácia). Kvalita života, životné hodnoty, zmysel života. Vymedzenie základných charkteristických čŕt pojmu kvalita života.