National culture dimensions and macro-indicators. Power distance in Slovakia - Luptáková, Stanislava
Prezentovaný matematický model ako jeden z nástrojov klasifikácie aspektov národnej kultúry a pochopenie manažérskych praktík v globálnom podnikateľskom prostredí. Vývoj miestnych manažérskych praktík. Model nie je len klasifikáciou rozdielnych kultúrnych prostredí, ale formuje základ pre budúce hodnotenie manažérskeho štýlu na Slovensku. Testovanie hodnoty Power Distance Index (PDI) na území SR.