Oceňování úvěrů: hledání pravdy v bludišti zakřivených zrcadel - Kříž, Petr
Význam pravidiel pre klasifikáciu a oceňovanie úverov v bankách. Oceňovanie úverov z pohľadu českého účtovníctva. Použitie tzv. "modelu vzniknutej straty" - zásady modelu. Súčasný regulačný pohľad. Pravidlá pre zohľadnenie kolaterálu. Výpočet zníženej hodnoty Tier 1 podľa dvoch odlišných modelov. Budúca regulácia v zmysle požiadaviek pravidiel Bazilej II a porovnanie s účtovným riešením.