Najlepší pomer produktivity práce a miezd nájdu automobilky na Slovensku - Schönwiesner, Roman
Európsky automobilový priemysel zaostáva za americkou a ázijskou konkurenciou. Nízka produktivita práce a vysoké mzdové náklady v porovnaní s USA a Japonskom. Liekom na vysoké náklady na pracovnú silu znamená rozšírenie EÚ. Napäté vzťahy Bruselu a európskych automobiliek kvôli konkurenčnému prostrediu. Výhrady automobiliek proti prísnym smerniciam EÚ. Výhody, ktoré lákajú zahraničné automobilky na Slovensko.