Povinnosti zamestnávateľa voči zamestnancom starajúcim sa o deti (z pohľadu uplatnenia zásady rovnakého zaobchádzania a osobitných pracovných podmienok) - Barinková, Milena
Zákon č. 365/2004 Z.z. o rovnakom zaobchádzaní v niektorých oblastiach a o ochrane pred diskrimináciou a o zmene a doplnení niektorých zákonov ( antidiskriminačný zákon) - jeho uplatnenie v praxi. Medzinárodnoprávne aspekty zásady rovnakého zaobchádzania s mužmi a ženami v pracovnoprávnych vzťahoch. Pracovnoprávne podmienky žien a mužov starajúcich sa o deti v pracovnoprávnom zákonodarstve SR. Zákonník práce - zákon č.311/2001 Z.Z. v znení neskorších predpisov upravujúci pracovné podmienky žien, tehotných žien, matiek a mužov starajúcich sa o deti. Predzmluvný pracovný vzťah a povinnosti zamestnávateľa. Dodržiavanie ustanovení o pracovnom čase a ochrana pri skončení pracovného pomeru. Materská a rodičovská dovolenka a dovolenka na zotavenie.