Trendy súčasného európskeho obchodu - Čihovská, Viera
Rozvojové trendy súčasného európskeho obchodu. Prehľad najväčších obchodných spoločností v Európe. Internacionalizácia a postupná globalizácia ako súčasť celosvetovo formulujúcej sa globálnej ekonomiky. Koncentrácia obchodných podnikov v Európe. Špecializácia a diverzifikácia v oblasti činnosti obchodu a zákazníkov. Rozvíjanie nových foriem predaja mimo predajných jednotiek.