Ekonomické aspekty harmonizácie trhu verejnej dopravy - Hreusík, Stanislav
Harmonizácia podnikateľských podmienok ako dopravná politika štátu. Vzájomná nadväznosť dopravných podsystémov. Ekonomické aspekty. Vplyvy pôsobiace na dopyt po výrobkoch a službách. Regulácia dopravného trhu a jej funkcia. Požiadavky na efektívne rozmiestnenie a použitie zdrojov. Verejný orgán v podmienkach nesebestačnosti trhu. Oblasti pre harmonizáciu podnikateľských podmienok na dopravnom trhu.