Široké partnerstvo polície s občanmi - Thurzo, Alexander
Všestranná súčinnosť orgánov verejnej správy vedie k vyššej bezpečnosti. Zavádzanie systému tzv. Community Policing, ktorý vedie k účinnejšej ochrane obyvateľstva pred kriminalitou. Fungovanie systému. Príklad kanadskej CAPRA. Zmena štýlu práce.