Vplyv starnutia na finančný trh Demografia ako dobrý nástroj predpovedania budúcnosti - Škriniar, Pavel, 1979-
Odhad demografického vývoja v Nemecku do roku 2050. Starnutie obyvateľstva a dôchodková reforma. Súkromné investície do dôchodkového pripoistenia a ich dopad na finančný trh. Súvis pohybu, resp. odlevu peňazí z finančného trhu a odchodu ľudí do dôchodku. Predpokladané varianty vývoja na finančnom trhu. Vplyv starnutia obyvateľstva na hospodárstvo štátu. Situácia na Slovensku.