Zisky rastú... a nech rastú Zisky amerických korporácií a výnosy na akciových trhoch - Baláž, Vladimír
Boom na kapitálovom trhu a rozvoj odvetvia finančných služieb v USA. Zisky amerických firiem za obdobie 1948-2003. Vývoj v korporátnom sektore. Zníženie zadlženosti v podnikovej sfére. Príčiny poklesu ratingu amerických nefinančných firiem a zlepšenia ratingu vo finančných spoločnostiach. Znižovanie dynamiky finančných firiem a pokles ziskovosti a ich vplyv na akciové indexy. Reálnosť očakávaní investorov na priaznivý vývoj indexov. Predpokladaný vývoj na akciových trhoch podľa analytikov.