Výzvy pre Európsku úniu v druhom polroku 2004 - Báráňová-Čiderová, Denisa, 1977-
Vstup 10 nových členských krajín do Európskej únie 1.5.2004 a ich perspektívy ekonomického rozvoja."Európska politika susedstva"- na posilnenie stability, bezpečnosti a prosperity členských štátov. Priority predsedníctva EÚ na ďalšie obdobie: rozširovanie, udržateľný rozvoj hospodárstva EÚ, bezpečnosť, viacročný rozpočet ES, dôležitejšia úloha EÚ vo svete,diskusia s občanmi a vládami EÚ o spoločných hodnotách a integrácii.