Dlhopisová ponuka pre našinca Ponuka nášho trhu je oproti vyspelým trhom nedostatočná, nie však nezaujímavá - Ravinger, Vladimír
Možnosti investovania voľných peňažných prostriedkov na slovenskom finančnom trhu. Obsah pojmov dlhopis, meno emitenta, typ dlhopisu, kupón dlhopisu, istina a mena dlhopisu. Dátum splatnosti dlhopisu. Obchodovateľnosť dlhopisov a kótovanie na trhu. Rating dlhopisov. Cena a výnos do splatnosti dlhopisu. Štátne dlhopisy, hypotekárne záložné listy, podnikové a komunálne dlhopisy a ich emitenti. Možnosti investora. Riziko investovania.