Kľúčoví zákazníci a ľudské zdroje - Csikósová, Adriana
Organizačné štruktúry podnikov sa v 20. storočí vyvíjali od organizácie na základe funkčných úsekov cez tzv. maticové riadenie, uplatňované v 70-tych rokoch, až k malým autonómnym ziskovým strediskám v 80-tych rokoch. Deväťdesiate roky priniesli nový organizačný prvok - zákaznícky tím, ktorý zahŕňa pracovníkov rôznych funkčných úsekov a z rôznych riadiacich úrovní podniku. Koncepciou budúcnosti je strategická aliancia so zákazníkmi, budovanie organizácie, ktorá je orientovaná na zákazníkov. Úloha manažéra, požiadavky na manažéra. Je nevyhnutné, aby sa manažér pre kľúčových zákazníkov podieľal aj na tvorbe a rozvoji podnikových cieľov - krátkodobých i dlhodobých. Dôraz sa kladie na koncepciu riadenia vzťahov s kľúčovými zákazníkmi.