Ostro sledované vlaky chcú Oskara - Bucha, Tibor
Transformácia slovenských železníc a rozdelenie Železničnej spoločnosti, a.s. na dva samostatné podniky: Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a.s. - pre osobnú dopravu a Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. -pre nákladnú dopravu. Hlavné strategické ciele ZSSK. Hlavný zdroj príjmov osobnej dopravy.Zmeny v ďalšom vývoji ZSSK a potreba zrovnoprávnenia podmienok podnikania v cestnej a železničnej doprave. Prijatie legislatívnych noriem verejnej dopravy. Zahraničné projekty na rozvoj slovenských železníc.