Podnikateľ a colný režim EÚ - Odzgan, Ján
EÚ je aj colnou úniou. Fungovanie jej spoločného trhu s voľným pohybom tovaru, služieb, osôb a kapitálu si nevyhnutne vyžaduje spoločné colné pravidlá aplikované na území všetkých členských štátov. O nich sa rozhoduje v Bruseli, pretože patria do tzv. výlučnej právomoci únie. Jednotný colný sadzobník. Záväzná colná informácia. TARIC - integrovaná colná tarifa. Colné procedúry. Systém INTRASTAT.