International Business Machines - IBM - Polakovič, Ivan
História rozvoja svetoznámej spoločnosti IBM. Založenie firmy v r. 1911 v štáte New York - výroba dierkovacích štítkov, obchodných váh a súčiastok do krájačov mäsa. V roku 1952 - prvý počítač založený na princípe vákuovej elektroniky. 70. roky - vyrobený pružný disk na ukladanie počítačových údajov.80. roky - nová éra výpočtovej techniky - vznik IBM Personal Computer. Výskum a získanie 4 Nobelových cien za fyziku. Počítač programovaný na šachovú hru.