Euro je svetová mena kto všetko vymení svoju národnú menu za globálny peniaz - Baláž, Vladimír
Pohľad na spoločnú menu euro do minulosti a zamyslenie nad jej budúcnosťou. Spoločná mena znamená spoločná ekonomická politika. Scenár procesu prechodu na euro v troch fázach, ktorý trval 9 rokov. Princípy konvergencie - konvergenčné kritériá. Postavenie Európskej centrálnej banky (ECB). Euro ako svetová mena.