Mágia vstupu do menovej únie budú kandidáti na euro z neho profitovať? - Baláž, Vladimír
Prijatie Maastrichtských kritérií ako podmienka vstupu nových členských krajín EÚ do Európskej menovej únie. Plnenie týchto kritérií v kandidátskych krajinách. Výhody ale aj náklady a nevýhody spojené s prijatím eura. Dodatočné ekonomické efekty ako dôsledok zavedenia eura. Upozornenie na niektoré riziká s prijatím eura pre štyri krajiny Česko, Poľsko, Maďarsko a Slovensko.