Funkcie kapitálového trhu slovenský kapitálový trh: súčasná situácia a európsky kontext - Baláž, Vladimír
Niekoľko základných funkcií, ktoré plní kapitálový trh v ekonomike. Plnenie týchto funkcií v rámci slovenského kapitálového trhu. Význam trhu. Porovnanie hlavných ukazovateľov trhovej kapitalizácie o obrate v absolútnych i pomerových hodnotách pre krajiny Európskej únie a transformujúce sa ekonomiky. Pomer týchto ukazovateľov k HDP. Likvidita trhu akcií v SR. Systém cenotvorby.