Systém štátnej pokladnice v Slovenskej republike z pohľadu finančného manažmentu (význam zavedenia a stratégia budovania) - Beličková, Kornélia, 1966-
Štátna pokladnica je jedným z kľúčových krokov v reforme verejných financií. Štátna pokladnica sa dá v reálnom ekonomickom živote vysvetliť ako systém, pomocou ktorého sa dajú riadiť finančné vzťahy. Je to systém, ktorý umožňuje, aby finančné toky a operácie vo verejnej správe boli prehľadnejšie, predvídateľnejšie, kontrolovateľnejšie. Hlavné funkcie rozpočtového a finančného riadenia verejných financií. Finančný manažment. Cash management (riadenie hotovosti). Vládne hotovostné účty vo finančných inštitúciách.