Nový fenomén - logistické centrá TOP 10 slovenského obchodu za rok 2004 kladie aj otázku: Kto z domácich obchodníkov vypadne? - Drahovský, Ľubomír
Stav a vývoj slovenského obchodu za rok 2004. Dominantnú úlohu zohrávali medzinárodné obchodné spoločnosti. Domáci obchod zaznamenal v prevažnej väčšine investičnú stagnáciu. Spotrebné družstvá zaznamenali mierny pokles. Rok 2004 priniesol na Slovensko ako nevyhnutnú podporu rozvoja obchodnej siete nový fenomén - logistické centrá.